Farfalle cu broccoli, ansoa si ardei iute rosu

Scoateti buchetelele de la broccoli, apoi taiati, curatati si tocati marunt tulpinile. Intr-o tigaie, prajiti usturoiul tocat marunt, ansoa, ardeii i

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 capatani de broccoli
  • 1 catel mare de usturoi
  • 15 fileuri de ansoa
  • 2 - 3 ardei iuti rosii
  • ulei de masline
  • 450 gr farfalle uscate
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 100 gr seminte de pin

Mod de preparare

Scoateti buchetelele de la broccoli, apoi taiati, curatati si tocati marunt tulpinile. Intr-o tigaie, prajiti usturoiul tocat marunt, ansoa, ardeii iuti maruntiti si broccoli, la foc foarte mic, in cateva linguri de ulei de masline, timp de 15 minute, cu capacul pus. Adaugati putina apa daca e nevoie. Intre timp, daca vreti, puteti zdrobi cateva dintre buchetelele de broccoli pentru a obtine un sos de consistenta unui piure cu bucati mai mari. Asezonati dupa gust. Fierbeti pastele farfalle in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente".


Amestecati pastele

scurse cu sosul, adaugand putin din zeama in care au fiert, daca e

cazul si presarati semintele de pin chiar inainte de servire. Alte retete:

Ravioli cu ciuperci si sos de smantana

Placinta cu dovleac

Papanasi fierti

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...