Farfalle cu sos rapid de rosii

Puneti uleiul intr-o tigaie incinsa. In timp ce uleiul se incalzeste, spalati rosiile, scoateti miezul si tocati-l in bucati mari. Puneti usturoiul in

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • 6-8 rosii
  • 1catel de usturoi
  • sare
  • piper negru
  • 2 legaturi busuioc
  • 450 gr farfalle
  • 50 gr parmezan ras

Mod de preparare

Puneti uleiul intr-o tigaie incinsa. In timp ce uleiul se incalzeste, spalati rosiile, scoateti miezul si tocati-l in bucati mari. Puneti usturoiul in tigaie, lasati-l sa se inmoaie si inainte sa inceapa sa se rumeneasca, adaugati rosiile. Lasati la foc mic aproximativ 5 minute. Cat sosul este inca fierbinte asezonati daca e nevoie si adaugati cea mai mare parte din busuioc. Intre timp, fierbefi al dente pastele farfalle in apa cu sare si scurgeti-le. Adaugati-le in sosul de rosii, amestecati si serviti pe deasupra cu busuiocul ramas, putin ulei de masline extravirgin si putin parmezan ras.
Alte retete:

Ardei umpluti

Placinta cu dovleac

Chiftele

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...