Garganelli (paste) cu peste spada

1. Mai intai de toate, am luat o mana de capere, le-am clatit un pic de sare, apoi le-am pus in paharul cu vin alb sec, la desarat. 2. Am curatat pest

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 3 portii: paste - garganelli (am pus un pachet de 250 de grame)
  • peste spada proaspat 450 de grame
  • o vanata
  • 250 de grame de rosii mici (tip cireasa)
  • masline (eu am pus 10 masline din astea maronii) - nU verzi
  • capere in sare
  • jumatate de pahar de vin alb sec
  • ulei extravergine de masline
  • o ceapa mica
  • un catel de usturoi
  • patrunjel
  • busuioc
  • seminte de fenicul
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

1. Mai intai de toate, am luat o mana de capere, le-am clatit un pic de sare, apoi le-am pus in paharul cu vin alb sec, la desarat. 2. Am curatat pestele de piele, am scos osul din mijloc si l-am taiat bucatele mici. 3. Intr-o tigaie am pus catelul de usturoi in ulei extravergine de masline, l-am lasat foarte putin pe foc mic, pana ce si-a si-a schimbat un pic culoarea, apoi l-am scos si l-am aruncat. Atentie, nu lasati usturoiul sa se arda pentru ca da gust amar uleiului! 4. Adauam apoi caperele (fara vin), amestecam, dupa care adaugam maslinele (le-am scos samburii) si rosiile spalate si taiate in patru sau in doua, depinde de cat de mari sunt. Amestecam si lasam la foc mic. 5. Intre timp, intr-o alta tigaie, punem pestele in putin ulei extravergine de masline si-l lasam doar pana ce-si schimba culoarea. Il invartim pe toate partile. Il scoatem (FARA ulei) si-l punem in cealalta tigaie peste compozitia de ceapa, vinete, capere, masline, rosii. Amestecam sa se-mprieteneasca toate ingredientele si adaugam semintele de fenicul. Punem piper si putina sare. 6. Cand pastele au fiert, le scurgem de apa si le punem in tigaie, amestecam, punem patrunjelul si busuiocul.


Sunt delicioase mai ales insotite de un pahar de vin bun! Pofta buna! Reteta Garganelli cu peste spada a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro Alte retete de paste cu peste gasiti aici: Paste cu peste , Paste cu ton , Somon afumat cu paste orzol .

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa