Gnocchi cu branza de vaci

Branza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol. Se framanta pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios. Apa se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 de grame de branza proaspta de vaci
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 ou mare
  • 130 de grame de gris
  • 3-4 linguri de faina
  • 1 lingura de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • unt topit sau ulei de masline

Mod de preparare

Branza de vaci, 1 lingurita rasa de sare, oul, grisul si faina se pun intr-un bol. Se framanta pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios. Apa se pune la fiert, cand fierbe se adauga sarea si 2 linguri de ulei de masline. Fiecare bucatica de aluat taiata se trece peste dintii unei furculite intoarsa invers, obtinandu-se modelul caracteristic gnocchilor. Se pun la fiert in apa clocotita cu sare si putin ulei, toti deodata, amestecand de 2-3 ori in oala imediat dupa ce s-au adaugat gnocchi. Vor fi gata foarte repede, practic in momentul in care se ridica la suprafata sunt deja fierti. Se scurg de apa si se stropesc cu 2-3 linguri de unt topit sau ulei de masline, pastrandu-se fierbinti pana in momentul servirii.

Se servesc stropiti cu ulei de masline si cu sos la alegere.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...