Gnocchi din spanac cu emmentaler

Gnocchi din spanac cu ementaler sunt o mancare consistenta si usoara in acelasi timp. Reteta de paste cu branza si spanac se poate servi cu succes la cina pentru ca se prepara rapid si simplu.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 500 g spanac proaspăt
  • 250 g pâine albă veche de o zi
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • 80 g făină
  • 100 g Delaco Emmentaler ras
  • Sare
  • piper
  • nucşoară
  •  
  • În plus:
  • 50 g unt
  • 8 frunze de salvie
  • 50 g caşcaval Delaco Emmentaler ras

Mod de preparare

Spanacul curatat si spalat il fierbi în apă clocotită cu sare dupa care il storci bine si il toci fin. Departezi coaja pâinii si tai miezul cubuleţe, il stropeşti cu lapte si amesteci. Adaugi spanacul, ouăle, făina, caşcavalul şi condimentele şi amesteci din nou bine. În mâna udă, formezi gnocchi cu o lingură pe care le introduci în apă cu sare clocotită; se reduce temperatura şi se fierb 5-7 minute. Se scot şi se scurg. Topesti untul şi adaugi frunzele de salvie. Gnocchi obtinuti ii asezi într-o formă unsă, iar peste ei torni untul cu salvia şi presari caşcavalul.

Se mai gratinează scurt în cuptor si gata!


Gnocchi din spanac cu emmentaler se servesc calzi.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...