Lasagna

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o culoare aurie. Se adauga usturoiul, orega

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet lasagna (500 grame)
  • o frunza dafin
  • o ceapa taiata
  • 1/4 ceasca ulei
  • 2 catei usturoi
  • taiati
  • 2 lingurite oregano
  • 4 lingurite busuioc uscat
  • 1 conserva suc de rosii
  • 1 conserva rosii in suc propriu
  • taiate
  • 1 virf de lingurita scortisoara
  • 500 grame brinza foarte moale sau smintina grasa
  • 2 oua
  • batute
  • 1/2 pahar brinza Parmezan
  • 500 grame ciuperci proaspete
  • taiate
  • 500 grame spanac
  • taiat
  • 2 dovlecei
  • taiati
  • 500 grame brinza mozzarella

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius. Se caleste ceapa cu frunza de dafin in ulei pina ceapa capata o culoare aurie. Se adauga usturoiul, oregano si doua lingurite de busuioc. Se amesteca timp de doua minute. Se adauga rosiile. Se lasa o ora. La sfirsit se adauga scortisoara. Se da vasul deoparte. Se pune un vas mare cu apa in care s-a pus un praf de sare la foc, se pune pachetul de lasagna si se fierbe al dente (sa fie tari). Se strecoara bine. Se amesteca brinza cu ouale batute, o parte din parmezan si cele doua lingurite de busuioc ramase. Se calesc ciupercile in putin ulei. Se adauga spanacul si dovleceii. Se fierbe pina ce legumele sint bine patrunse. Intr-un vas mare se toarna jumatate de ceasca din sosul cu rosii, se adauga in straturi: lasagna, brinza cu ou, lasagna, sos de rosii, legumele sote, lasagna, brinza cu ou si parmezan deasupra. Se coace in cuptorul incalzit intre 45 minute - o ora.
Dupa ce se scoate de la cuptor, se lasa 10 minute inainte de servire.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata

Această tartă cu dovlecel, roșii și ceapă caramelizată, este o tartă sărată de post, care poate fi consumată ca și...

Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa