Lasagna

Legumele se dau prin masina de tocat, pastele se fierb in apa cu sare pentru 7-8 minute, iar mozzarela se rade. Legumele se pun la calit in 100 gr unt

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagne
  • 400 gr carne tocata
  • 300 gr mozzarela
  • 100 gr telina
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr ceapa
  • 200 gr rosii in bulion
  • 150 gr unt
  • 50 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 200 ml vin rosu
  • piper
  • nucsoara
  • sare

Mod de preparare

Legumele se dau prin masina de tocat, pastele se fierb in apa cu sare pentru 7-8 minute, iar mozzarela se rade. Legumele se pun la calit in 100 gr unt pentru cateva minute, se adauga carnea tocata, sare si piperul, dupa care se lasa 20-25 de minute sa fiarba. Se pun apoi vinul, rosiile si se continua fierberea pana cand scade toata zeama. Se da jos de pe foc, se adauga nucsoara si se amesteca. intr-un vas se topeste restul de unt, se adauga faina, se amesteca bine si se pune treptat laptele. Se fierbe pana se formeaza un sos mai gros. intr-o tava unsa cu putin unt, se pune un strat de carne, unul de foi, din nou unul de carne, sos, mozzarela rasa si iar un strat de foi. Se repeta operatia din nou. peste ultimul strat de paste se pune sos, mozzarela si cateva bucati de unt. Se introduce in cuptorul incins, cu folie de aluminiu deasupra, pentru 20 de minute. Se indeparteaza apoi folia si se mai lasa 20 de minute.
Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Curcan umplut

Piftie de curcan

Placinta de dovleac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca