Lasagna cu branza

Pentru lasagna cu branza aveti nevoie de foi de lasagna, ulei de masline, branza dulce de vaci, telemea, oua, unt, pesmet si smantana.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de lasagna
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite ulei de masline
  • Pentru umplutura:
  • 400 gr branza dulce de vaci
  • 400 gr telemea
  • 7 oua
  • 120 gr unt
  • 3-4 linguri pesmet
  • 250 ml smantana

Mod de preparare

Se pun la fiert foile de lasagna, in apa cu sare si ulei. Se scot, apoi se lasa 2-3 minute in apa rece, dupa care se acopera cu o folie de plastic, ca sa nu se lipeasca intre ele. Separat, se rade telemeaua si se amesteca impreuna cu branza dulce, untul moale si 4 oua batute spuma. Se unge o tava cu unt, se tapeteaza cu pesmet, apoi se pune un rand de foi de lasagna, un rand din compozitia de branza, un rand de foi, din nou branza si ultimul strat foi de lasagna. Se acopera cu cele 3 oua batute, ramase, impreuna cu smantana. Se introduce tava in cuptor si se lasa 60 de minute.


Se serveste calda.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide