Lasagna cu legume si sos de rosii

Legumele se spala si se curata. Ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit 15 min in putin ulei incins. Se pune sare si

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un morcov
  • un ardei
  • 2 cepe
  • un catel de usturoi
  • o doza de 425 ml rosii
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 750 ml lapte
  • 600 g vinete
  • 200 g ciuperci
  • 250 g foi lasagna
  • 200 g parmesan ras

Mod de preparare

Legumele se spala si se curata. Ceapa, morcovul, ardeiul si usturoiul se toaca marunt si se pun la calit 15 min in putin ulei incins. Se pune sare si piper. Din unt, faina si lapte se face un sos alb care se fierbe la foc potrivit si se condimenteaza cu sare, piper. Vinetele se taie felii de 1 cm grosime, se calesc scurt in 6 linguri ulei si se scot pe o hirtie absorbanta. Ciupercile se toaca si se dinstiue cu o ceapa mare, sare si piper. Foile de lasagna se fierb in apa sarata. Se ia o forma unsa si se asaza alternativ foi de lasagna, sos alb, legume, sos de tomate, parmezan ras. Se repeta. Se coace la foc potrivit 40-45 min.


Se serveste fierbinte

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din dovlecei, vinete si cas

Aveam dovlecei, aveam vinete si am zis sa prepar ceva mai altfel. Au iesit tare bune!

Rulouri din dovlecei, vinete si cas
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii