Lasagna italieneasca cu trei feluri de branza

Aceasta reteta de lasagna este una foarte elaborata, continand diverse ingrediente cu specific italian.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g carnaciori italienesti
  • 300 g carne tocata de vitel
  • 100 g ceapa tocata
  • 2 catei usturoi
  • zdrobiti
  • O conserva de aprox. 500 g rosii
  • 200 g pasta de tomate
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • ½ lingurita chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita sare
  • ¼ lingurita piper
  • 4 linguri patrunjel tocat
  • 12 foi de lasagna
  • 350 g ricotta
  • 1 ou
  • 400 g mozarella feliata
  • 150 g parmezan razuit

Mod de preparare

Aceasta reteta de lasagna este una foarte elaborata, continand diverse ingrediente cu specific italian.

Pe o tigaie mare caliti la foc mediu carnaciorii impreuna cu carnea tocata, ceapa si usturoiul pana se rumenesc. Adaugati rosiile zdrobite, pasta de tomate si apa. Asezonati cu zahar, busuioc, chimen, oregano, o lingurita de sare, piper si 2 linguri patrunjel. Acoperiti si lasati la foc mic aproximativ o ora, amestecand din cand in cand.

Fierbeti foile de lasagna in apa cu putina sare 8-10  minute. Scurgeti foile si limpeziti-le in apa rece.

Intr-un bol mare amestecati ricotta cu oul, patrunjelul ramas si ½ lingurita sare.

Preincalziti cuptorul la 190 C

Pentru asamblare asezati aproximativ 250 g din sosul de carne pe fundul unei tave. Peste stratul de carne asezati 6 foi de lasagna. Adaugati omogen o jumatate din amestecul de ricotta si o treime din feliile de mozarella. Asezati un strat de 250 g din sosul de carne si presarati-l cu o treime din parmezanul ras. Repetati straturile si incheiati cu mozarella si parmezan. Acoperiti tava cu o folie si dati la cuptor pentru 25 minute. Scoateti folia si mai coaceti 25 minute.

 


Lasagna se va servi calda. Pofta buna!

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa