Macaroane gratinate

Macaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se scurg apoi si se clatesc. Separat, se prepara un sos alb gros din unt si faina stinse cu lap

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr macaroane
  • 100 gr unt
  • 300 gr branza
  • 100 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 50 gr cascaval
  • 3-4 oua
  • pesmet
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Macaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se scurg apoi si se clatesc. Separat, se prepara un sos alb gros din unt si faina stinse cu lapte caldut. Se pun macaroanele in acest sos, se amesteca, se potrivesc la gust de sare si zahar si se pun intr-o tava. Deasupra se presara cu cascaval ras si se stropesc cu unt topit. Se introduce tava in cuptor si se lasa la rumenit.


Se servesc calde.

Alte retete:

Iahnie de fasole

Ciuperci la cuptor

Rulada de porc

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Oua in purgatoriu

Am vazut intamplator pe facebook aceasta reteta, dar sub alta denumire, si mi-a placut foarte mult cum arata, asa ca am zis...

Oua in purgatoriu
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise