Macaroane gratinate

Macaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se scurg apoi si se clatesc. Separat, se prepara un sos alb gros din unt si faina stinse cu lap

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr macaroane
  • 100 gr unt
  • 300 gr branza
  • 100 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 50 gr cascaval
  • 3-4 oua
  • pesmet
  • sare
  • zahar

Mod de preparare

Macaroanele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se scurg apoi si se clatesc. Separat, se prepara un sos alb gros din unt si faina stinse cu lapte caldut. Se pun macaroanele in acest sos, se amesteca, se potrivesc la gust de sare si zahar si se pun intr-o tava. Deasupra se presara cu cascaval ras si se stropesc cu unt topit. Se introduce tava in cuptor si se lasa la rumenit.


Se servesc calde.

Alte retete:

Iahnie de fasole

Ciuperci la cuptor

Rulada de porc

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!