Macaroane picante

Se fierb macaroanele 20 de minute, dupa care se clatesc cu apa rece si se scurg. Se rastoarna intr-o forma cu doua linguri de unt si se tin pe foc mi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g macaroane
  • 1 pahar de smantana
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita de mustar
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 1 pahar sos de rosii

Mod de preparare

Se fierb macaroanele 20 de minute, dupa care se clatesc cu apa rece si se scurg.

Se rastoarna intr-o forma cu doua linguri de unt si se tin pe foc mic inca 10 minute.

Se ia vasul de pe foc, se amesteca macaroanele cu un sos facut din : un pahar de sos de rosii, amestecat cu un pahar de smantana si o lingurita de mustar.

Sosul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se toarna peste macaroane, care se servesc alaturi de legume sote si ochiuri romanesti.

Macaroanele se acopera cu doua linguri de cascaval ras sau brinza telemea.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Salata de piept de pui cu paste

Musaca de ciuperci

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Orez cu sofran

Risotto allo zafferano ... un preparat tipic zonei Lombardia (Italia) ... pe cat de simplu pe atit de indragit datorita...

Orez cu sofran
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca