Acest sortiment de pizza este ideal pentru aperitive gustari sau chiar pentru a fi impachetate copiilor la scoala.
Acest sortiment de pizza este ideal pentru aperitive gustari sau chiar pentru a fi impachetate copiilor la scoala. Aluatul este asemanator aluatul de pizza original, iar pentru umplutura se pot folosi orice fel de variatii.
1. Se incalzeste apa impreuna cu uleiul pina la aprox. 37 grade C.
2. Se farima drojdia intr-un castron. Se amesteca drojdia cu putin din lichidul incalzit.
3.Se adauga lichidul ramas, sarea si aproape toata faina. Se pastreaza putina faina pentru intins aluatul.
4. Se framinta aluatul. Se lasa la crescut, acoperit, circa 30 min la un loc cald.
5. Se pune aluatul pe planseta pudrata cu faina. Se intinde sub forma de dreptunghi.
6. e taie sunca/cirnatii felii subtiri.
7. Se intinde sos chili pe aluat. Se pun deasupra sunca/cirnati si cascavalul ras. Se presara oregano.
8. Se ruleaza aluatul. Se taie in 16 bucati.
9. Se pun bucatile de aluat pe o tava cu hirtie de copt. Se lasa la crescut 30 min. Se pune cuptorul la incalzit, la 225 grade C.
10. Se coace pizza in mijlocul cuptorului cam 8 min. Se lasa sa se raceasca pe un gratar metalic.
Daca mai odriti puteti presara deasupra cascaval sau oregano.
Reteta Mini pizza a fost propusa de Elena of Sweden pe forum culinar.
P.S. 1 dl faina = 60 gr
Rulourile pizza se lasa sa se raceasca pe un gratar metalic si apoi se pot servi.
Un tort pe care l-am pregătit pentru o aniversare şi l-am vrut foarte ciocolatos dar în acelaşi timp,mie îmi...
Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâieGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa