Mini pizza calzone sunt excelente ca portii individuale, singurul defect fiind ca se vor cere portii duble sau triple.
Din ingredientele de la aluat se face o coca potrivit de moale care se lasa la dospit. Intre timp se pregatesc ingredientele pentru umplutura. Se taie cubulete kaizerul, dovlecelul, rosia, se maruntesc maslinele si se rade branza. Cand aluatul este crescut se intinde cu sucitorul si se taie sub forma de patrate sau dreptunghiuri. Fiecare se unge cu un amestec de ulei, chili, cimbru si ardei iute, apoi se pune cate putin din fiecare ingredient tocat. Se ruleaza, se ung cu ou, se presara mac si se coc 30 minute la 200 grade.
Mini pizza calzone se servesc calde. Merg de minune cu un pahar cu bere.
Reteta de mini pizza calzone a fost propusa pe forumul Culinar.ro de floareacm.
Noroc cu provocarile, ca asa mai descopar si eu retete super bune:)))Pentru ca supa s-a dorit de post nu am folosit stok/supa...
Supa crema de spanac cu leurdaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj