Pappardelle cu ciuperci

Curatati ciupercile cu o pensula de patiserie sau un servet si feliati-le subtire. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa si adaugati c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250- 300 gr ciuperci
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1- 2 ardei iuti rosii
  • sare
  • piper negru
  • 1 jumatate de lamaie
  • 455 gr pappardelle
  • 150 gr parmezan ras
  • 1 legatura patrunjel
  • 55 gr unt

Mod de preparare

Curatati ciupercile cu o pensula de patiserie sau un servet si feliati-le subtire. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa si adaugati ciupercile. Lasati-le sa se caleasca rapid, amestecand o data sau de doua ori, apoi adaugati usturoiul, ardeiul iute si putina sare. Continuati sa prajiti la foc mare 4- 5 minute amestecand constant. Apoi stingeti focul si stoarceti pe deasupra lamaia. Amestecati si asezonati dupa gust. Intre timp, fierbeti al dente pastele in apa cu sare. Adaugati-le peste ciuperci, impreuna cu parmezanul, patrunjelul si untul. Amestecati usor, acoperind pastele cu ciupercile.
Serviti cu parmezan ras deasupra.

Alte retete:

Spaghete cu rosii si ciuperci

Tocanita de pui

Conopida la cuptor cu bacon

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...