Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si adaugati aproximativ 285 ml de apa clocotita. Asigurati-va ca toate ciupercile sunt cufundate in apa si la
Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si adaugati aproximativ 285 ml de apa clocotita. Asigurati-va ca toate ciupercile sunt cufundate in apa si lasati-le asa 10-15 minute. Puneti uleiul de masline si usturoiul intr-o tigaie cu fundul gros aproape incinsa si caliti-l fara a-l lasa sa se rumeneasca prea mult. Scoateti ciupercile inmuiate (pastrati zeama), indepartati apa in exces si puneti-le in tigaie impreuna cu cimbrul. Amestecati si caliti. Cand usturoiul incepe sa se coloreze, adaugati putin cate putin apa in care ati inmuiat ciupercile. Lasati ciupercile sa se faca usor pana cand apa se evapora aproape complet si apoi adaugati sosul de rosii. Adaugati branza mascarpone si gustati. Intre timp, fierbeti pastele pappardelle al dente in apa cu sare. Adaugati-le peste sos si amestecati.
Se serveste imediat cu parmezan ras deasupra.
Alte retete:
Dovleac la cuptor
Tocanita de pui
Spaghete cu rosii si ciuperci
O mancare turceasca foarte diferita ca gust de orice alta mancare gustata pana acum.
Mancare de vinete cu carne de vitaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura