Pappardelle cu ciuperci, cimbru, sos de rosii si mascorpone

Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si adaugati aproximativ 285 ml de apa clocotita. Asigurati-va ca toate ciupercile sunt cufundate in apa si la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 55 gr ciuperci porcini uscate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura cimbru
  • sos de rosii
  • 2 linguri mascarpone
  • sare
  • piper negru
  • 450 gr pappardelle
  • parmezan ras

Mod de preparare

Puneti ciupercile uscate intr-un bol mic si adaugati aproximativ 285 ml de apa clocotita. Asigurati-va ca toate ciupercile sunt cufundate in apa si lasati-le asa 10-15 minute. Puneti uleiul de masline si usturoiul intr-o tigaie cu fundul gros aproape incinsa si caliti-l fara a-l lasa sa se rumeneasca prea mult. Scoateti ciupercile inmuiate (pastrati zeama), indepartati apa in exces si puneti-le in tigaie impreuna cu cimbrul. Amestecati si caliti. Cand usturoiul incepe sa se coloreze, adaugati putin cate putin apa in care ati inmuiat ciupercile. Lasati ciupercile sa se faca usor pana cand apa se evapora aproape complet si apoi adaugati sosul de rosii. Adaugati branza mascarpone si gustati. Intre timp, fierbeti pastele pappardelle al dente in apa cu sare. Adaugati-le peste sos si amestecati.
Se serveste imediat cu parmezan ras deasupra.

Alte retete:

Dovleac la cuptor

Tocanita de pui

Spaghete cu rosii si ciuperci

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...