Puneti untul si uleiul de masline intr-o tigaie aproape incinsa, cu fundul gros. Adaugati prazul feliat oblic si usturoiul, tocat marunt, cu putina sa
Puneti untul si uleiul de masline intr-o tigaie aproape incinsa, cu fundul gros. Adaugati prazul feliat oblic si usturoiul, tocat marunt, cu putina sare si caliti usor, dar fara sa se rumeneasca, timp de 5-10 minute. Acoperiti tigaia cu un capac, pana cand firele de praz devin moi si dulci. Adaugati branza mascarpone. Lasati-o sa se topeasca usor peste praz, pana cand se formeaza un sos oarecum dens. Gustati si mai asezonati daca e nevoie. Intre timp, fierbeti al dente pastele in apa cu sare. Puneti-le peste sos si amestecati usor. Sosul ar trebui sa le cuprinda in intregime. Presarti parmezan din belsug.
Alte retete:
Placinta de dovleac
Ardei umpluti
Papanasi fierti