Pappardelle cu praz dulce si mascarpone

Puneti untul si uleiul de masline intr-o tigaie aproape incinsa, cu fundul gros. Adaugati prazul feliat oblic si usturoiul, tocat marunt, cu putina sa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cub mic de unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 fire de praz medii
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper negru
  • 200 gr mascarpone
  • 455 gr pappardelle
  • 150 gr parmezan

Mod de preparare

Puneti untul si uleiul de masline intr-o tigaie aproape incinsa, cu fundul gros. Adaugati prazul feliat oblic si usturoiul, tocat marunt, cu putina sare si caliti usor, dar fara sa se rumeneasca, timp de 5-10 minute. Acoperiti tigaia cu un capac, pana cand firele de praz devin moi si dulci. Adaugati branza mascarpone. Lasati-o sa se topeasca usor peste praz, pana cand se formeaza un sos oarecum dens. Gustati si mai asezonati daca e nevoie. Intre timp, fierbeti al dente pastele in apa cu sare. Puneti-le peste sos si amestecati usor. Sosul ar trebui sa le cuprinda in intregime. Presarti parmezan din belsug.
Alte retete:

Placinta de dovleac

Ardei umpluti

Papanasi fierti

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...