Pasta con guanciale e fagioli

1. Intr-o tigaie punem ulei si prajim ceapa impreuna cu "falcutele" taiate cuburele, pina cind se rumenesc. 2. Adaugam fasolele cu tot cu zeama lor s

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr pennone
  • o ceapa
  • 200 gr guanciale
  • o cutie de fasole (sa nu fie albe)
  • rozmarin
  • sare
  • pecorino (brinza de oaie uscata)
  • piper

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie punem ulei si prajim ceapa impreuna cu "falcutele" taiate cuburele, pina cind se rumenesc.

2. Adaugam fasolele cu tot cu zeama lor si lasam pina se formeaza o crema (atentie, nu trebuie sa fie prea uscate, ca altfel nu reusim sa condimentam pastele cu ele), dupa care punem un pic de sare si rozmarinul (sare nu punem prea multa, pentru ca fasolea e cu sare).

3. Fierbem pastele in apa cu sare, iar dupa ce le scurgem le rasturam in tigaia de prajit (aragazul fiind inchis), punem brinza rasa (cam cit vrem noi) si un pic de piper negru macinat.

Reteta propusa de danelutza.
Cind mincati nu uitati sa puneti si un pahar cu vin alaturi, culoarea o alegeti voi.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!