Paste all'arrabbiata

Paste all'arrabbiata este o retete de paste traditionala. Pentru aceasta reteta culinara aveti nevoie de sos de rosii, usturoi si ardei iute.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet de paste
  • 500g suc de rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50ml vin alb(optionaI)
  • 1 lingurita seminte de ardei
  • ulei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Paste all'arrabbiata este o retete de paste traditionala.
Se pun pastele Ia fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp se pun uleiul, semintele de ardei si usturoiul zdrobit (sau tocat marunt-depinde cum va place) intr-o tigaie la foc mediu. Cand usturoiul s-a rumenit un pic se stinge cu vin sau apa (50 ml), se lasa 2-3 min.,se adauga sucul de rosii si se lasa la foc potrivit cca 7-8 min.
Cand s-au fiert pastele se adauga in sos si amesteca cca 1 min la foc mic.




Paste all'arrabbiata se servesc atat calde cat si reci.
Sursa acestei retete este blogul culinar Retete a la Miki .

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii