Paste carbonara

Spaghetti carbonara e o reteta clasica, cu putine ingrediente si facuta bine are un gust senzational.

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • spaghetti – 200 g
  • bacon - 100 g
  • usturoi – 1 catel
  • parmezan cca 60 de g
  • 3 galbenusuri de ou
  • piper negru proaspat rasnit
  • ulei de masline
  • sare pentru paste

Mod de preparare

1. Pune pe foc o oala cu 2l de apa cu putina sare. Baconul este deja sarat, asa ca nu exagera cu sarea.

2. Taie baconul cubulete.

3. Ia spaghetele, strangele ca intr-un buchet, rasuceste si da-le drumul in apa. Impinge un pic marginile sa nu se arda. Pentru fiecare portie iti trebuie 100grame de paste uscate. fierbe-le cu un minut mai putin decat scrie pe pachet, pentru ca o sa la final or sa ajunga in tigaia cu bacon, si se vor mai gati un pic. trebuie sa ramana al dente.

4. Pune pe foc o tigaie cu putin ulei de masline, sparge catelul de usturoi si lasa-l in ulei pana devine auriu si apoi scoate-l, altfel, in loc sa iti aromatizeze uleiul, o sa ti-l amarasca.

5. Pune si baconul si prajeste-l.

6. Intre timp bate 3 galbenusuri de ou si pune peste 40-50 de grame de parmesan ras si putin piper. Acesta va fi sosul care leaga baconul si pastele.

7. Cand pastele sunt sunt gata, pun-le direct in tigaie, peste bacon. pune si un pic de apa de la paste pentru a te ajuta la sos.

8. Pune ouale cu parmesan peste paste si amesteca, atentie sa fie focul mic sau pune tigaia peste oala cu apa in care ai fiert pastele si amesteca. E o metoda buna sa nu se faca ouale omleta.

9. Pune pastele in farfurie si rade parmezan peste.

Ca sa vezi exact cum se face reteta, ai aici demonstratia video: https://youtu.be/3hwLUa-zrR8

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare aromata cu vinete si pui

Mancare aromata cu vinete si pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca