Paste cu cicale de mare si creveti

Am spalat sub jet de apa cicalele si crevetii. Crevetii i-am curatat. Intr-o tigaie am pus ulei extravirgin de masline, 2 catei de usturoi, am lasat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cicale de mare
  • creveti
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • peperoncino
  • patrunjel
  • rosii cherry
  • vin alb sec
  • suc de rosii
  • sare
  • piper
  • paste linguine

Mod de preparare

Am spalat sub jet de apa cicalele si crevetii.

Crevetii i-am curatat.

Intr-o tigaie am pus ulei extravirgin de masline, 2 catei de usturoi, am lasat sa prinda gust uleiul, nu prea mult sa nu se arda.

Am pus apoi cicalele, am lasat putin, le-am invartit pe-o parte si pe alta, am adaugat peperoncino, patrunjel.

Am adaugat apoi cateva rosii cherry taiate in doua, am mai lasat putin si am pus un pahar de vin alb sec.

Am lasat sa se evapore.

Am pus apoi crevetii curatati, am amestecat, dupa care am adaugat cateva linguri de suc de rosii, sare, piper.

Cu furculita de lemn am apasat usor pe capul cicalelor sa iasa sucul, pentru ca aroma cea mai buna acolo sta.

Intre timp pastele au fiert, am pus linguine.

Le-am scurs de apa si le-am pus in tigaie peste sos, am amestecat.

Inainte de-a pune pastele, am taiat cu foarfecul de bucatarie carapacea cicalelor pe lung, sa ne fie mai usor de sos pulpa.
Pofta buna!

Reteta Paste cu cicale de mare si creveti a fost propusa de any_annette pe forum culinar.ro

Alte retete de paste gasiti aici:

Paste mediteraneene

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...