Se taie dovleacul in doua, se scot semintele, se curata de coaja, se rade pe razatoarea de dovleac. Se curata ceapa si se taie marunt. Ceapa verde se
Se taie dovleacul in doua, se scot semintele, se curata de coaja, se rade pe razatoarea de dovleac. Se curata ceapa si se taie marunt. Ceapa verde se taie in bucati de 2 cm.
Semintele de dovleac se prajesc in 10 g unt. Se sareaza.
Taiteii se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg.
Slanina taiata felii se rumeneste prajind-o cate 2 minute pe fiecare parte.
Ceapa si miezul de dovleac se pun in untul incins, se adauga chimen si se calesc mestecand continuu, pe foc iute, fara sa se inmoaie prea tare.
Se da gust cu sare si boia.
Se adauga taiteii si frisca la dovleac, se incalzesc din nou, se adauga si semintele de dovleac si ceapa verde. Daca e necesar, se mai potriveste gustul.
Taiteii se asaza pe farfurii cu slanina alaturi, iar deasupra se presara hreanul ras.
Alte retete
Placinta cu spanac
Clatite cu ciuperci
De cand am descoperit genul asta de gustari rapide, tare imi place sa le pun in practica. De multe ori, le pregatesc cu ce am...
Aperitiv briose cu ciuperciGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa