Paste cu migdale

Se pune apa intr-o oala, se lasa la fiert pana da apa in clocot, dupa care se adauga pastele si se fierb 8 min. Intr-o tigaie de teflon se incinge ule

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitati pentru doua portii
  • paste fainoase (melcisori) - 200 gr
  • migdale - 100gr
  • zahar - 5 linguri
  • lamaie - 1 buc
  • ulei - 3 linguri
  • sare
  • esenta de vanilie si de rom - dupa gust

Mod de preparare

Se pune apa intr-o oala, se lasa la fiert pana da apa in clocot, dupa care se adauga pastele si se fierb 8 min. Intr-o tigaie de teflon se incinge uleiul si se adauga pastele surse de apa. Se lasa 5-8 min sa se caleasca, apoi se adauga zaharul si sarea si se mai lasa 10-15 min pana cand se evapora apa ce a mai ramas in paste. Intre timp se macina migdalele, care se adauga peste paste, iar la sfarsit se pun dupa gust mirodeniile (esenta de rom, vanilie).

Se poate servi calda sau rece.

Alte retete delicioase pe care vi le recomandam:

Placinta cu dovleac

Ciocolata de casa

Papanasi fierti

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa