Paste cu rosii si ardei

Se taie cubulete kaizerul dupa care se pune la prajit in putin ulei si se acopera cu capac. Se amesteca, iar cand este putin rumenit se adauga tot ard

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 ardei grasi galbeni
  • 4 rosii coapte
  • 250 gr. kaizer afumat
  • 1 cutie ciuperci conserva
  • 50 ml vin rosu
  • 1 pachet paste
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 200 gr. smantana
  • 2 catei usturoi

Mod de preparare

Se taie cubulete kaizerul dupa care se pune la prajit in putin ulei si se acopera cu capac. Se amesteca, iar cand este putin rumenit se adauga tot ardeiul taiat cubulete si ciupercile spalate si stoarse si se acopera cu capacul, dupa 5 minute, se adauga usturoiul care se piseaza si se mai lasa 5 minute dupa care se pune vinul si se mai lasa inca 10 min, acoperit, timp in care, intr-un castron se taie rosiile cubulete (ar fi bine sa se decojeasca inainte) se pune o lingura de oregano, 1 jumatate de lingurita de sare si putin piper, se adauga smantana si se amesteca toate, dupa care le punem in oala si le lasam cat sa mai clocoteasca o data.

Separat se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se strecura si se pune in farfurie, iar peste ele se pune sosul.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...