Paste cu sarde si fenicul salbatic

Se curata feniculul, se spala si apoi se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se curata sardelele, se clatesc si pun pe o farfurie cu hartie de bu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • sarde
  • fenicul salbatic
  • suc de rosii
  • ulei extravergine de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare pentru fiert pastele si pentru fiert feniculul
  • seminte de pin
  • stafide
  • pesmet 2 linguri

Mod de preparare

Se curata feniculul, se spala si apoi se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se curata sardelele, se clatesc si pun pe o farfurie cu hartie de bucatarie sa se absoarba apa.

Intr-o tigaie se pun cei 2 catei de usturoi in cateva linguri de ulei extravirgin de masline, si se lasa pana ce s-a aromatizat uleiul, apoi se scot.

Se pun sardelele la prajit, nu mult, pe-o parte si pe alta, fara faina.

Intre timp feniculul fiert, se pune la scurs si se taie.

Din apa in care a fiert se opreste un castronel.

Se pune feniculul taiat peste sarde.

Se adauga din loc in loc cateva linguri de suc de rosii.

Se adauga apoi un polonic de apa (cea in care a fiert feniculul si se lasa la foc mic.

Cand au fiert pastele, se scurg de apa si se pun in tigaie peste sardele, se pun si semintele de pin si stafidele.

Se amesteca toate ingredientele

Intr-o tigaie mica se pune o picatura de ulei extravirgin de masline, dupa ce s-a incalzit putin se adauga si cele 2 linguri de pesmet si se amesteca intruna pana ce capata o culoare frumoasa

Acest pesmet se pune in farfurie peste paste.
Reteta Paste cu sarde si fenicul salbatic a fost propusa de any annette

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Supa de varza cu fasole

Supa de varza cu fasole
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca