Paste cu sos de rosii

Se pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun pastele si se lasa sa fiarba 10 minute. Se scurg de apa, pun

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g paste
  • 2 l apa
  • 500 ml suc de rosii
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • facultativ cimbru si foaie de dafin

Mod de preparare

Se pune intr-o oala apa cu sare si se lasa pe foc sa fiarba. Cand apa clocoteste, se pun pastele si se lasa sa fiarba 10 minute. Se scurg de apa, punandu-se intr-o strecuratoare si se limpezesc cu apa rece. Se pune uleiul int-o cratita, dupa care se pun pastele. Intre timp se pune intr-o tigaie sucul de rosii, sarea, piperul, cimbrul, dupa gust si se lasa la fiert 5 minute. Sosul pregatit se toarna peste paste.


Se servesc fierbinti, dupa dorinta cu cascaval sau branza rasa.

Alte retete de paste recomandate:

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere

Ca doar nu era sa le las sa se strice, pe ele fructele, mai ales ca se si imprietenisera chiar foarte bine.....si de ce nu sa...

Desert placinta cu o gutuie, doua mere si patru pere
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca