Paste cu sunca si conopida gratinata

Pastele se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg bine. Conopida se desface in buchetele, se fierbe in apa sarata, se scurge bine. Ceapa taiata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g paste (scoici)
  • 6 linguri unt
  • 1 ceapa mare
  • 3 linguri faina
  • 50 ml lapte
  • sare
  • piper
  • 200 g cascaval ras
  • 250 g sunca fiarta
  • 300 g conopida
  • 1 lingura pesmet
  • 2 linguri parmezan uscat

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa sarata, se strecoara si se scurg bine. Conopida se desface in buchetele, se fierbe in apa sarata, se scurge bine. Ceapa taiata marunt se caleste pana devine sticloasa, se adauga faina care se prajeste pana la rumenire. Se stinge cu apa, se da gustul cu sare si piper. Se ia de pe foc, se amesteca cu cascavalul ras. Intreaga compozitie se amesteca cu conopida si cu sunca taiata cubulete.Se desarta apoi intr-un vas termorezistent, se presara cu un amestec de pesmet si parmezan ras. Se da la cuptor preincalzit la 175°C timp de 30 – 40 minute.
Alte retete recomandate

Ciuperci umplute

Pui cu ciuperci si smantana

Spanac cu orez

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Cremsnit

Cremsnitul este o prajitura ce imi place foarte mult, dar nu am mancat din copilarie si nu facusem niciodata. Acum, la...

Cremsnit
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa