Paste gratinate

Ceapa taiata marunt se caleste in uleiul incins, se pune carnea tocata si se lasa cateva minute sa se prajeasca impreuna. Se adauga pasta de rosii, se

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • 400 g carne macra de vita
  • 400 g paste uscate (macaroana)
  • 150 g pasta de rosii
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g cascaval
  • 1 lingura zahar
  • Unt
  • Busuioc
  • Oregano
  • Piper macinat
  • Sare

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste in uleiul incins, se pune carnea tocata si se lasa cateva minute sa se prajeasca impreuna. Se adauga pasta de rosii, se potriveste gustul cu usturoi, piper, busuioc, oregano, zahar,sare, se amesteca si se completeaza de mai multe ori cu putina apa pana se inmoaie.

Se fierb pastele.

Se unge o tava cu unt, se pune un strat de paste pe care se niveleaza carnea cu sos, se acopera cu un rand de paste.

Se presara abundent cu cascaval si se stropesc cu unt topit.

Se da la cuptorul incins pana se rumeneste suprafata.

Aceasta mancare se poate prepara dn paste fierte ramase si cu strat de tocanita ramasa de la alt pranz.
Alte retete recomandate

Tocanita de pui

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc

Kokoretsi- este un preparat specific grecesc. Se gateste mai cu seama de Paste din maruntaie de miel. A fost o mare...

Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca