Paste mediteraneene

Uleiul se incinge intr-o tigaie si se adauga usturoiul tocat si hamsiile tocate. Se lasa 2-3 minute pana cand usturoiul se rumeneste si hamsiile se t

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 4 fileuri de hamsii in ulei
  • 5-6 felii foarte subtiri de sunca prosciutto
  • 2 rosii tocate nu foarte marunt
  • un praf de ardei uscati iuti (boia iute)
  • 2 linguri capere
  • busuioc tocat fasii
  • 1/2 pachet paste fettuccini
  • sare si piper

Mod de preparare

Uleiul se incinge intr-o tigaie si se adauga usturoiul tocat si hamsiile tocate. Se lasa 2-3 minute pana cand usturoiul se rumeneste si hamsiile se topesc. Da, se topesc in ulei.

Se adauga sunca si se lasa pana se rumeneste si ea, inca 1 minut - 2.

Se adauga rosiile si ardeiul iute, se potriveste de sare si piper (nu puneti multa sare, hamsiile, prosciutto si caperele sunt sarate deja).

Se lasa pana cand rosiile se inmoaie si se formeaza un sos. Se adauga caperele. Intre timp se fierb pastele dupa instructiunile de pe pachet. Se scurg, oprindu-se o ceasca din apa in care au fiert, se pun peste sos, se adauga apa si se amesteca pe foc pana cand a scazut apa, cam 2 minute.


Se servesc cu decorate cu busuioc si parmesan ras.

Alte retetedelicioase

Spaghete carbonara

Vinete cu maioneza

Vinete coapte

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!