Paste mediteraneene

Uleiul se incinge intr-o tigaie si se adauga usturoiul tocat si hamsiile tocate. Se lasa 2-3 minute pana cand usturoiul se rumeneste si hamsiile se t

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 4 fileuri de hamsii in ulei
  • 5-6 felii foarte subtiri de sunca prosciutto
  • 2 rosii tocate nu foarte marunt
  • un praf de ardei uscati iuti (boia iute)
  • 2 linguri capere
  • busuioc tocat fasii
  • 1/2 pachet paste fettuccini
  • sare si piper

Mod de preparare

Uleiul se incinge intr-o tigaie si se adauga usturoiul tocat si hamsiile tocate. Se lasa 2-3 minute pana cand usturoiul se rumeneste si hamsiile se topesc. Da, se topesc in ulei.

Se adauga sunca si se lasa pana se rumeneste si ea, inca 1 minut - 2.

Se adauga rosiile si ardeiul iute, se potriveste de sare si piper (nu puneti multa sare, hamsiile, prosciutto si caperele sunt sarate deja).

Se lasa pana cand rosiile se inmoaie si se formeaza un sos. Se adauga caperele. Intre timp se fierb pastele dupa instructiunile de pe pachet. Se scurg, oprindu-se o ceasca din apa in care au fiert, se pun peste sos, se adauga apa si se amesteca pe foc pana cand a scazut apa, cam 2 minute.


Se servesc cu decorate cu busuioc si parmesan ras.

Alte retetedelicioase

Spaghete carbonara

Vinete cu maioneza

Vinete coapte

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca