Paste tortellini

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina alba (Tip „00)
  • 5 oua mari
  • faina grisata pentru pudrare

Mod de preparare

Faceti o groapa mica in mijlocul gramezii de faina si adaugati ouale. Cu o furculita, desfaceti usor ouale, aducand spre centru faina dinspre margine. In timp ce incepe sa se formeze o coca semimoale, folositi-va mainile. Framantati coca timp de trei minute sau pana cand devine moale si elastica. Inveliti-o intr-o folie si lasati-o in frigider 60 de minute. Luati coca din frigider si impartiti-o in doi bulgari. Acoperiti unul dintre ele din nou si turtiti-l pe celalalt usor cu podul palmei. Presarati faina pe o suprafata curata si cu un facalet, incepeti sa intindeti, intotdeauna catre partea opusa dumneavoastra, incorporand faina presarata si rotindu-va la 90 de grade. Repetati aceasta operatiune pana cand obtineti o foaie foarte subtire de 1 mm.

Intindeti cateva foi de aluat si cu un cutit ascutit, taiati foile in patrate sau cercuri egale, cu diametrul de aproximativ 10 cm. Puteti face acest lucru cu toate foile de aluat in acelasi timp sau in serii, acoperindu-le pe celelalte cu un servet umed. Puneti o lingurita de umplutura in centru. Cu o pensula de patiserie curata si putina apa, stergeti usor si uniform marginile aluatului. Impaturiti in doua, acoperind umplutura. Pentru a extrage aerul si a va asigura ca pastele sunt bine lipite, faceti mana caus in jurul gramajoarei de umplutura si indoiti usor degetele. Presati usor capatul deschis pentru a desavarsi lipirea aluatului. Impaturiti cele doua „clape" si presati-le. Pot fi fierte imediat, cam 3- 4 minute, in apa cu sare, sau le puteti pune pe o tava presarata cu gris si apoi la frigider pentru 3- 4 ore daca vreti sa le fierbeti mai tarziu.
Alte retete:

Spaghete cu rosii si ciuperci

Aluat pentru clatite

Chec pufos

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mancare de pipotele cu piure de cartofi

Daca-i vorba de pui, noua ne plac si pipotelele si inimioarele tare mult. Ce-i drept, se fac mai greu, dar mancarica iese...

Mancare de pipotele cu piure de cartofi
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca