Pasticcio

Pasticcio este un minunat fel de mancare toscan, ce se aseamana foarte mult cu lasagna. Ceapa si ardeiul se calesc in ulei de masline. Se adauga ustu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g Fusili
  • 1 lingura ulei de masline
  • 4 linguri frisca lichida
  • 40 g parmezan ras
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa desfacuta in inele
  • 1 ardei rosu taiat marunt
  • 2 catei usturoi taiati marunt
  • 600 g carne macinata de vitel
  • 400 g rosii din doza taiate marunt
  • 125 ml vin alb sec
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 60 g sardine din doza stoarse si taiate marunt
  • sare
  • piper
  • 300 g iaurt
  • 3 oua
  • putina nucsoara

Mod de preparare

Pasticcio este un minunat fel de mancare toscan, ce se aseamana foarte mult cu lasagna. Ceapa si ardeiul se calesc in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea tocata apoi rosiile si vinul. Se lasa sa fiarba 20 de minute la foc incet apoi se adauga patrunjelul si sardinele dupa care se pune sare si piper. Pastele se fierb 10 minute cu ulei in apa cu sare dupa care se storc de apa si se amesteca cu frisca lichida. Ouale se amesteca cu nucsoara si iaurt. Se unge o tava de gratinat cu ulei de masline si se pune jumatate din paste apoi carnea macinata si cealalta jumatate de paste. La sfarsit se adauga iaurtul si parmezanul. Se baga la cuptor la 190°C pentru aproximativ 25 minute.


Se serveste cu salata. Daca mai considerati necesar se poate presara un pic de parmezan ras sau foarte fin feliat deasupra.

Alte retete de paste recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu jeleu de visine

Desert tort cu jeleu de visine
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca