Pastitio, mancare greceasca

Se incinge uleiul si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt. Se adauga carnea tocata si se tine pe foc, pana se evapora toata zeama lasata de

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr macaroane (lungi
  • groase si cu o gaura pe mijloc)
  • 800 gr rosii decojite (in functie de gramaj
  • o conserva sau 2)
  • 2 cepe
  • un catele de usturoi
  • 6 linguri ulei de masline
  • 500 gr carne tocata (slaba; eu folosesc amestec vita+porc)
  • 2 linguri bulion
  • 6 linguri pesmet fin
  • 1 ou
  • o cana cascaval ras
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • neaparat scortisoara - 1/2 lingurita (daca nu sunteti invatati cu gustul ei in mancare
  • puneti doar putina)
  • 1/2 litru beschamel (cu unt
  • cu ulei
  • la plic
  • fiecare are reteta sa)
  • putin unt pt uns tava

Mod de preparare

Se incinge uleiul si se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt.

Se adauga carnea tocata si se tine pe foc, pana se evapora toata zeama lasata de carne. Se adauga si rosiile cu bulionul si se lasa si acestea pana se evapora tot lichidul.

Dupa care se adauga sare, piper, scortisoara si boia.

Se ia sosul de pe foc, se prepara sosul beschamel, si se pun pastele la fiert.

In sosul usor racit, se adauga 3 linguri de pesmet si oul batut.

Se unge o tava cu putin unt, se presara pesmetul ramas si se aseaza jumatate din cantitatea de macaroane fierte si trecute prin jet de apa rece.

Deasupra macaroanelor se pune carnea si se niveleaza frumos.

Deasupra carnii se pune jumatate din beschamel, jumatate din cascaval. Dupa care, ultima tura: restul de macaroane, restul de beschamel, restul de cascaval.


Pofta buna!

Reteta Pastitio, mancare greceasca a fost propusa de korres pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne tocata gasiti aici:

Rulada cu carne tocata si legume,

Tarta cu carne tocata si ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Marius 37

Desert tort Marius 37
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca