Pizza calzone

Pizza calzone este o reteta traditionala din Italia. Pentru reteta ai nevoie de ingredientele: faina, piept de pui, drojdie.

Timp pregatire
1 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • Umplutura:
  • 1 piept de pui
  • 100 g branza
  • 100 g ciuperci
  • 50 g masline
  • 1 ardei rosu
  • cateva fire ceapa verde
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper
  • marar uscat
  • Decor:
  • 1 ou batut pentru uns
  • susan

Mod de preparare

Pizza calzone se numara printre retetele de pizza excelente pentru o petrecere intre prieteni.  Facem un aluat din faina, sare, ou, drojdie, ulei si lapte dupa care il lasam la crescut jumatate de ora. Separat in alt vas se pregateste umplutura pentru pizza: taiem cubulete branza, pieptul de pui, ardeiul, ceapa, maslinele, ciupercile. In functie de gust se presara sare, piper, ulei si marar uscat. Amestecm usor si bine. Nu uitam de aluat si purcedem la combinarea aluatului cu compozitia. Impartim aluatul in bilute. Dupa ce intindem "aluaturile" le umplem apoi le rulam si presam marginile astfel incat in timpul coacerii, compozitia sa nu iasa din aluat. Se unge cu ou si se presara susan sau branza rasa. Se coc la 180 grade timp de 35-40 minute


Alte retete culinare recomandate:

Blat pentru pizza

Pizza cu branza

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Shakshuka cu rosii

Shakshuka cu rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii