Amesteca 50 g de faina, 40 ml de apa calduta, 5 g de drojdie si putin acid ascorbic, dupa care acopera maiaua si tine-o la caldura. Cand a crescut, fr
Amesteca 50 g de faina, 40 ml de apa calduta, 5 g de drojdie si putin acid ascorbic, dupa care acopera maiaua si tine-o la caldura. Cand a crescut, freaca spuma un galbenus cu 50 ml de apa calduta si cu o lingurita de sare. Adauga 100 g de faina si maiaua crescuta, dupa care framanta bine. In timp ce framanti, adauga treptat 10 ml de ulei. Acopera aluatul si lasa-l la dospit timp de o ora. Poti framanta aluatul de pizza si cu ajutorul unui robot de bucatarie. Framanta aluatul dospit si intinde-l pe o planseta bine presarata cu faina, dupa care acopera-l si lasa-l din nou la dospit. Aseaza aluatul in tava unsa cu ulei, fa cateva gauri cu furculita sa nu se umfle si tine-l la cuptor timp de 10 minute la foc mediu. Scoate-l si aseaza o portie de salata suedeza de ciuperci peste blat, in asa fel incat marginile sa ramana libere. Presara 100 g de cascaval ras si tine-o la cuptor inca 15 minute, pana se topeste cascavalul.
Daca nu preferi gustul putin sec al salatei suedeze de ciuperci, poti face in urmatorul fel: prajeste 200 g de ciuperci taiate felii subtiri in 3 ml de ulei si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. (Daca ciupercile sunt prea uscate poti adauga 5 ml de apa.) In cazul acesta asezi ciupercile pe blatul uns cu ketchup. O alta varianta ar fi sa adaugi la ciupercile prajite o jumatate de ceapa rosie tocata marunt si 2-3 fire de patrunjel tocat. Poti adauga si 50 g de rosii taiate cubulete si o lingura de smantana.
Alte retete mancaruri recomandate
Spaghete ciuperci
Tocanita de pui
Ciulama de ciuperci
A sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta...
Varza cu carne de porc la tuciDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti