Pizza cu zacusca

Se amesteca faina cu apa, laptele, drojdia, zaharul. Se adauga uleiul, sare, piper si se framanta bine aluatul. Separat, se prajesc intr-o tigaie fel

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 gr faina
  • 125 ml apa
  • 25 gr drojdie
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • Pentru sos
  • 5-6 linguri zacusca
  • Pentru compozitie:
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr salam
  • 50 gr bacon
  • 1 rosie
  • 1 ceapa

Mod de preparare

Se amesteca faina cu apa, laptele, drojdia, zaharul. Se adauga uleiul, sare, piper si se framanta bine aluatul. Separat, se prajesc intr-o tigaie feliile de bacon, se rade cascavalul si se adauga salamul si legumele taiate marunt. Se unge tava de pizza cu ulei, se intinde aluatul, se intinde deasupra zacusca, se rade cascavalul, apoi se adauga salamul, baconul, ceapa si rosiile. Se adauga sare, piper si cimbru, dupa care se introduce tava in cuptor, pentru 20-25 de minute.


Se serveste calda. Alte retete culinare:

Placinta cu carne Tocanita de pui Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...