Pizza de post

Pizza de post este alegerea perfecta atunci cand tineti post dar vreti sa va rasfatati cu ceva bun. Contine ciuperci, masline, ardei, ceapa si rosii.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 gr faina
  • 150 ml apa
  • 1 jumatate lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr cascaval vegetal
  • 100 gr ciuperci
  • 50 gr masline
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Pizza de post este o reteta delicioasa pe care o puteti pregati chiar si atunci cand nu tineti post. Mai mult este recomandata vegetarienilor neavand carne sau lactate. Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta bine si se lasa la dopsit, pana isi dubleaza volumul. Se intinde apoi o foaie si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se unge aluatul cu rosia decojita si zdobita. Se presara deasupra cascaval ras si ciupercile tocate marunt. Se adauga din loc in loc ardeiul si ceapa, tocata rondele, usturoiul tocat si maslinele. Se coace pizza in cuptorul incins, aproximativ 20-30 de minute.


Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de post:
Ciuperci la cuptor
Maioneza de post
Sarmale de post

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...