Placinta cu macaroane si branza

Pentru placinta cu macaroane si branza se face o foaie de placinta. Se asaza intr-o forma sau chiar intr-o cratita bine unsa cu unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g macaroane
  • 4 linguri branza
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte sau
  • smantana
  • 2 linguri unt
  • Pentru foaia de placinta:
  • 250 g faina
  • 1 lingura
  • ulei
  • o ceasca apa calda
  • 1/2 lingurita sare
  • sau se cumpara 250 g foi din comert.

Mod de preparare

Pentru placinta cu macaroane si branza se face o foaie de placinta. Se asaza intr-o forma sau chiar intr-o cratita bine unsa cu unt, 4 — 5 randuri de foi stropite intre ele cu unt, lasand marginile sa iasa afara din cratita, pentru a putea fi intoarse apoi peste macaroane. In lipsa de timp, foile pot fi cumparate de la o placintarie. Se fierb macaroanele, se scurg si se amesteca cu unt, branza, oua batute separat, sare si putina sunca slaba, taiata marunt (facultativ). Se toarna compozitia in cratita imbracata cu foile de placinta, se intorc marginile deasupra, astfel incat macaroanele sa fie bine invelite. Se unge deasupra cu unt. Placinta si branza si macaroane se da la cuptor. Se rastoarna.


Placinta cu macaroane se serveste cu sos de rosii sau cu alt sos, dupa gust.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...