Ravioli cu fasole lata zdrobita, menta si ricotta

Daca fasolea lata este foarte mica si moale, o puteti folosi cruda. Daca este de marime medie sau mare, inmuiati-o in apa clocotita nesarata. Zdrobiti

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr de fasole lata
  • 1 legatura menta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 150 gr branza ricotta
  • 150 gr parmezan
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper negru
  • 450 gr ravioli

Mod de preparare

Daca fasolea lata este foarte mica si moale, o puteti folosi cruda. Daca este de marime medie sau mare, inmuiati-o in apa clocotita nesarata. Zdrobiti sau tocati marunt jumatate din cantitatea de fasole si lasati cealalta jumatate intreaga. Puneti toata fasolea intr-un bol, impreuna cu menta tocata, uleiul de masline si ricotta. Amestecati usor cu furculita, adaugand parmezanul, zeama de lamaie si condimentele dupa gust. Umpleti pastele ravioli cu acest amestec si fierbeti in apa cu sare timp de 3- 4 minute, pana devin moi iar apoi scurgeti-le bine.
Alte retete:

Placinta de dovleac

Ardei umpluti

Conopida la cuptor cu bacon

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...