Salata de paste cu rosii si busuioc

Pastele sub forma de melcisori se fierb conform instructiunilor de pe cutie, in apa cu sare si un strop de ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele. Dupa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet paste melcisori
  • 50 gr unt
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 6 rosii
  • busuioc verde
  • sare
  • piper alb si negru
  • 150 gr parmezan

Mod de preparare

Pastele sub forma de melcisori se fierb conform instructiunilor de pe cutie, in apa cu sare si un strop de ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele. Dupa ce au fiert, se scot din apa intr-o strecuratoare si se dau printr-un jet de apa rece, apoi se lasa la scurs. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt sau se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure constitent. Se pune uleiul de masline intr-o oala, se adauga piureul de rosii, sare si piper si se lasa sa fierba pana scade putin si capata consistenta unei ciulamale. Se adauga busuioc verde si se acopera cu un capac. Se topeste untul intr-o alta oala, se adauga pastele sub forma de melcisori fierte, se potrivesc cu sare si se servesc cu sosul de rosii condimentat cu busuioc.
Se serveste ornata cu parmezan si frunzulite de busuioc proaspat.

Alte retete:

Spaghete cu rosii si ciuperci

Salata orientala

Conopida la cuptor cu bacon

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...