Salata de paste cu rosii si busuioc

Pastele sub forma de melcisori se fierb conform instructiunilor de pe cutie, in apa cu sare si un strop de ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele. Dupa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet paste melcisori
  • 50 gr unt
  • 3 lingurite ulei de masline
  • 6 rosii
  • busuioc verde
  • sare
  • piper alb si negru
  • 150 gr parmezan

Mod de preparare

Pastele sub forma de melcisori se fierb conform instructiunilor de pe cutie, in apa cu sare si un strop de ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele. Dupa ce au fiert, se scot din apa intr-o strecuratoare si se dau printr-un jet de apa rece, apoi se lasa la scurs. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt sau se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure constitent. Se pune uleiul de masline intr-o oala, se adauga piureul de rosii, sare si piper si se lasa sa fierba pana scade putin si capata consistenta unei ciulamale. Se adauga busuioc verde si se acopera cu un capac. Se topeste untul intr-o alta oala, se adauga pastele sub forma de melcisori fierte, se potrivesc cu sare si se servesc cu sosul de rosii condimentat cu busuioc.
Se serveste ornata cu parmezan si frunzulite de busuioc proaspat.

Alte retete:

Spaghete cu rosii si ciuperci

Salata orientala

Conopida la cuptor cu bacon

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...