Semmelknödel, galuste din paine

Taiem chiflele feliute, cubulete. Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam. Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framintam putin. Tocam c

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 chifle mari (mai vechi/2-3 zile)
  • 250 ml lapte
  • 1 ceapa micuta
  • 1 lingurita unt
  • 1 ou
  • 1 legatura mica patrunjel
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita faina(fac.)
  • nucsoara(fac.)

Mod de preparare

Taiem chiflele feliute, cubulete. Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam.

Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framintam putin.

Tocam ceapa fin, o calim in unt, atit cit sa se inmoaie(nu se rumeneste). O aduaugam la aluatul de chifle si lapte.

Adaugam patrunjelul,oul si condimentam cu sare, piper.

(eu, nucsoara nu pun,ca nu imi place). Framintam.

Daca aluatul vi se pare cam moale,adaugati 1 lingrita de faina.

Formam 6 bile.

Daca le faceti cu citeva ore inainte de a fi servite,

pastrati-le la rece acoperite cu folie/punga,sau intr-o doza ,pentru a nu se usca.

Le fierbem in apa cu sare cind incepe a clocoti usor.

Galustele sint fierte, atunci cind se ridica la suprafata.
Se servesc cu sosuri, la fripturi.

Pofta buna!

Reteta Semmelknödel a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu galuste gasiti aici:

Gasca cu galuste,

Ciolan pe varza si galuste,

Gulas cu galuste

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...