Taiem chiflele feliute, cubulete. Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam. Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framintam putin. Tocam c
Taiem chiflele feliute, cubulete. Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam.
Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framintam putin.
Tocam ceapa fin, o calim in unt, atit cit sa se inmoaie(nu se rumeneste). O aduaugam la aluatul de chifle si lapte.
Adaugam patrunjelul,oul si condimentam cu sare, piper.
(eu, nucsoara nu pun,ca nu imi place). Framintam.
Daca aluatul vi se pare cam moale,adaugati 1 lingrita de faina.
Formam 6 bile.
Daca le faceti cu citeva ore inainte de a fi servite,
pastrati-le la rece acoperite cu folie/punga,sau intr-o doza ,pentru a nu se usca.
Le fierbem in apa cu sare cind incepe a clocoti usor.
Galustele sint fierte, atunci cind se ridica la suprafata.
Se servesc cu sosuri, la fripturi.
Pofta buna!
Reteta Semmelknödel a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu galuste gasiti aici:
Gasca cu galuste,
Ciolan pe varza si galuste,
Gulas cu galuste
Sunt delicioase, parfumate, insiropate...
Cuiburi de viespi cu cocos si ciocolataIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa