Spaghete Carbonara

Prepararea sosului: intr-o tigaie mare, incinsa, se pun bucatelele de bacon, dupa ce in prealabil au fost taiate (nu foarte marunt, cam de 1 cm latime

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250-400 gr. sunca bacon (sau kaizer romanesc
  • dar sa nu fie foarte gras)
  • o lingurita de usturoi pisat
  • piper negru proaspat macinat
  • sare
  • busuioc praf
  • 4 oua mari
  • batute bine cu telul
  • o ceasca de brinza parmezan proaspat ras (Parmigiana-Reggiano)
  • o lingurita de patrunjel verde
  • tocat foarte fin
  • o cutie de spaghete de 500 gr
  • fierte al dente

Mod de preparare

Prepararea sosului: intr-o tigaie mare, incinsa, se pun bucatelele de bacon, dupa ce in prealabil au fost taiate (nu foarte marunt, cam de 1 cm latime si 4 mm grosime). Se prajesc bine de tot pina devin crocante (aproximativ 6-8 minute). Se scot bucatelele de bacon si se asaza pe un prosop de hirtie pentru a se absorbi grasimea adiacenta. Grasimea din tigaie se scurge, pastrind insa aproximativ 3 lingurite de grasime. Se adauga usturoiul pisat si piper dupa gust si se soteaza usturoiul pentru aproximativ 45 de secunde, pina cind se "aureste". Se ia tigaia de pe foc, se adauga baconul prajit, si pastele fierte "al dente" si se mai adauga un pic de piper, sare si se tine pe foc inca 1 minut. Ouale, batute bine intr-un bol, impreuna cu un praf de sare, se adauga peste acest amestec fierbinte, dar in prealabil tigaia se ia de pe foc. Cand se adauga ouale, se amesteca incontinuu, pina cind ouale se lipesc pe paste si se intaresc. Se adauga brinza proaspat rasa (parmezanul) si se amesteca bine.

Fierberea spaghetelor "al dente": se pune la fiert apa cu sare si cu un cubulet de unt (la 100 gr. spaghete, cel putin 1 litru de apa).

Cind apa fierbe (da in clocot) se adauga spaghetele, avind grija ca pe masura ce se inmoaie, sa intre in apa toata cantinatea de spaghete. Nu se fierb mai mult de 10 minute. Se gusta spaghetele ... atunci cind este fiarta astfel incat nu se sfarima, dar nici nu mai are un miez de pasta nefiarta la mijloc, se cheama ca sunt fierte "al dente".
Se serveste in castronele (nicidecum in farfurii) si se presara patrunjel verde tocat foarte fin pe deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii