Spaghetele cu chiftele si sos de rosii sunt delicioase. Nimic nu se compara cu chiftelele scufundate in sosul dulce-acrisor de rosii. Copiii le vor adora, iar chilli-ul poate fi omis cu usurinta.
1. Pune carnea tocata intr-un bol. Adauga oul, jumatate din cantitatea de patrunjel si jumatate din lingurita de chilli. Adauga sare si piper dupa gust. Pune painea uscata in lapte si las-o sa se inmoaie. Stoarce excesul de lapte si adaug-o in amestecul de carne. Amesteca totul bine apoi formeaza chiftele mici cu mainile. Aseaza-le pe o tava si lasa-le la frigider pentru 30 de minute.
2. Incinge uleiul intr-o tava si prajeste chiftelele bine pe ambele parti pana si-au schimbat culoarea. Pune intr-o tava potrivita pentru cuptor sosul de rosii, adauga restul de chilli, zaharul si sare si piper dupa gust. Adauga in acest sos chiftelele si da-le la cuptor pana incep sa fiarba. Lasa-le apoi la foc mic pentru 20 de minute.
3. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt gata scurge-le de apa si pune-le intr-un bol. Toarna sosul impreuna cu chiftelele deasupra si presara patrunjelul ramas si parmezan.
Serveste pastele cu chiftele si sos de rosii calde.