Spaghete cu masline zdrobite, rosii si usturoi

Incingeti intr-o tigaie mare doua linguri de ulei si caliti usturoiul si ardeiul iute timp de 30 de secunde inainte de a adauga rosiile si maslinele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • tocat marunt
  • 1 ardei iute rosu
  • mic
  • uscat
  • 3 maini bune de rosii cherry
  • fara seminte
  • tocate
  • 1 mana buna de masline zdrobite
  • fara samburi
  • 450 gr spaghete uscate
  • de cea mai buna calitate
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 3 maini bune de rucola
  • tocata bucati mari

Mod de preparare

Incingeti intr-o tigaie mare doua linguri de ulei si caliti usturoiul si ardeiul iute timp de 30 de secunde inainte de a adauga rosiile si maslinele. Amestecati totul si lasati ingredientele sa se mai prajeasca inca vreo 4 - 6 minute. Intre timp, fierbeti spaghetele in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Rosiile vor ingrosa un sos minunat, prin care vor pluti si niste bucati bune si proaspete. Amestecati totul bine si apoi adaugati pastele scurse. Asezonati dupa gust. Adaugati frunzele de rucola tocate, amestecati rapid si serviti imediat pastele intr-un castron mare.


Se servesc impreuna cu cu salata de verdeturi, putina paine si vin.

Alte retete:

Placinta de dovleac

Supa de rosii

Ravioli cu ciuperci si sos de smantana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...