Sosul a fost pregatit la rece, va folositi de un mojar sau de un blender. Gustati si veti observa ca are un gust profund de usturoi. Nu va speriati, dupa gatire, sosul de leurda sau usturoi salbatic cum mai este cunoscut se domoleste, nu va mai fi asa de astringent…
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj.
Pentru sos eu m-am folosit de noul meu blender personal Breville Blend-Active® Pro. Am spalat leurda si i-am rupt coditele. Semintele de dovleac le-am prajit putin intr-o tigaie. Am pus in blender leurda, sosul pesto cu nuci, uleiul de dovleac, semintele (din care am oprit cateva pentru decor), am adaugat 4-5 linguri apa in care au fiert pastele si am blenduit totul foarte bine pana ce sosul a devenit foarte fin. Daca este prea gros mai adaugati apa. Sosul rezultat l-am pus intr-o tigaie. L-am lasat sa dea in clocot, am adaugat pastele fierte cu 2 minute mai putin decat scria pe cutie, am mai adaugat putina apa in care au fiert pastele si le-am lasat pe foc 2 minute. Am adaugat la final parmezanul ras fin, am amestecat pastele, le-am pus in farfurie, le-am decorat cu semintele de dovleac oprite, am presarat cativa fulgi de chili si le-am servit imediat. Sa va fie de bine!!!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii