Spaghete de primavara

Se oparesc rosiile, se curata de pielita si de seminte. Se fierb pastele in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Intre timp, se incinge uleiul intr-o

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 g spaghete
  • 4 linguri ulei de masline
  • 450 g broccoli (sau mazare)
  • 2 dovlecei mici
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cana ciuperci feliate
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 4-5 rosii mici
  • 1/4 ceasca busuioc maruntit
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 4-5 rosii mici
  • 1/2 ceasca parmezan
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se oparesc rosiile, se curata de pielita si de seminte. Se fierb pastele in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie mare, la foc potrivit. Se adauga broccoli desfacut in florete si se soteaza 2 minute, amestecand des. Se adauga dovleceii taiati fasii subtiri si se lasa tot 2 minute pe foc, amestecand. Se pun apoi ardeii taiati julien si ciupercile feliate si se calesc si ele 2 minute. Se adauga usturoiul, rosiile taiate felii, sare dupa gust, se calesc impreuna 1 minut, apoi se adauga verdeturile si pastele scurse. Se amesteca bine toate ingredientele, se pun pe platoul de servit si se presara cu parmezan si piper proaspat macinat.
Se serveste fierbinte

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!