Spaghetti cu rosii si ciuperci

Pentru spaghetti: se pun in apa clocotita (in care in prealabil s-a pus 1 lingurita de sare si putin ulei), se amesteca pana ajung la fierbere, si se

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400g spaghetti
  • 2 conserve ciuperci
  • 250 ml suc de rosii
  • o ceapa de marime medie
  • vegeta (dupa gust)
  • 200g pasta de rosii
  • condiment pentru paste (cu oregano
  • busuioc
  • menta
  • curry
  • chilli
  • etc.)
  • pasta de ardei iute (dupa gust)
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Pentru spaghetti: se pun in apa clocotita (in care in prealabil s-a pus 1 lingurita de sare si putin ulei), se amesteca pana ajung la fierbere, si se fierb 3-4 min, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Se stinge focul, se acopera cu un prosop curat si se pune capac, lasandu-se 10-15 min, dupa care se scurg si se dau sub jet de apa rece.
Pentru sos: se taie marunt ceapa, se caleste in ulei pana devine sticloasa si se condimenteaza cu vegeta. Se adauga ciupercile scurse de zeama si taiate marunt, care se calesc 5 min. puneti apoi pasta de rosii, iar dupa inca 5 min adaugati sucul de rosii si pasta de ardei iute. Pentru un sos mai putin consistent se poate adauga apa (50-100ml). Se lasa sa fiarba 10 min, amestecand din cand in cand. Apoi adaugati condimentul pentru paste si usturoiul maruntit si lasati inca 2 minute.


Se serveste cald, optional cu parmezan ras deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...