Sparanghel cu sos de smantana si creveti

Sparanghel cu sos de smantana si creveti este o reteta sanatoasa. Ingredientele pentru reteta sunt: creveti, sparanghel.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g creveti
  • 500 g sparanghel verde
  • usturoi si ceapa
  • un pic de unt
  • 150 ml vin alb
  • 400 g taitei ingusti
  • sare
  • 200 ml smantana
  • coaja de lamaie
  • piper

Mod de preparare

Sparanghelul cu sos de smantana si creveti se prepara astfel: crevetii ii spalam si ii lasam sa se zvante pe un prosop de bucatarie. Luam sparanghelul si il decojim doar in interiorul treimii inferioare, ii taiem capetele si la final tijele in doua. Tocam ceapa si usturoiul si le calim in unt. Punem si sparanghelul, turnam vinul alb si lasam la innabusit. Fierbem si pastele in apa cu sare. In tigaia in care am pus sparanghelul punem si smanatana, lasam sa se formeze un sos sil il lasam pe foc. Punem crevetii, scurgem pastele. In tigaia unde e sparanghelul asezonam ingredientele cu sare si piper, dupa gust.

Sosul il servim peste paste.


Alte retete culinare recomandate

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi aurii

Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...

Cartofi aurii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii