Sparanghel cu sos de smantana si creveti

Sparanghel cu sos de smantana si creveti este o reteta sanatoasa. Ingredientele pentru reteta sunt: creveti, sparanghel.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g creveti
  • 500 g sparanghel verde
  • usturoi si ceapa
  • un pic de unt
  • 150 ml vin alb
  • 400 g taitei ingusti
  • sare
  • 200 ml smantana
  • coaja de lamaie
  • piper

Mod de preparare

Sparanghelul cu sos de smantana si creveti se prepara astfel: crevetii ii spalam si ii lasam sa se zvante pe un prosop de bucatarie. Luam sparanghelul si il decojim doar in interiorul treimii inferioare, ii taiem capetele si la final tijele in doua. Tocam ceapa si usturoiul si le calim in unt. Punem si sparanghelul, turnam vinul alb si lasam la innabusit. Fierbem si pastele in apa cu sare. In tigaia in care am pus sparanghelul punem si smanatana, lasam sa se formeze un sos sil il lasam pe foc. Punem crevetii, scurgem pastele. In tigaia unde e sparanghelul asezonam ingredientele cu sare si piper, dupa gust.

Sosul il servim peste paste.


Alte retete culinare recomandate

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...