Intr-o tigaie cu pereti inalti, punem putin ulei de masline la incalzit, apoi azvarlim ciupercile. Dupa ce ciupercile au lasat apa,punem si Spätzle
Intr-o tigaie cu pereti inalti, punem putin ulei de masline la incalzit, apoi azvarlim ciupercile.
Dupa ce ciupercile au lasat apa,punem si Spätzle-le si lasam la prajit pana se rumenesc putin.
In timp ce ciupercile si Spätzle-le se prajesc, ne ocupam de sos.
Punem la incins putin ulei de masline, adaugam ceapa ,dar nu o lasam sa se rumeneasca.
Stingem cu smantana,dupa care adaugam sunca. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin;adaugam si patrunjelul,sarea si piperul.
Acum face fiecare cum vrea:ori puneti spätzle in farfurie si turnati cu polonicul sos peste,ori turnati sosul in tigaia cu Spätzle, amestecati si serviti mai apoi(eu asa am facut de data asta).
Se poate servi cu dulceata de macese.
Pofta buna!
Reteta Spätzle cu ciuperci si sunca a fost propusa de petunie pe forum culinar.ro
Alte retete cu paste gasiti aici:
Knedly(galuste) cu branza dulce si carne,
Mancare de cartofi si galuste,
Cartofi cu galuste
Astfel de sandwich-uri pot fi preparate fie la cuptor, în tigaie sau în sandwich maker ca în cazul de...
Sandwichuri cu muraturi si preparate din carne, la panini makerOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj