Tagliatelle cu sfecla rosie, pesto si midii

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa, cu fundul gros si adaugati imediat midiile si usturoiul. Acoperiti cu un capac si agitati aprox

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 450 gr midii vii
  • 1 catel de usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 cub mic de unt
  • 2 legaturi patrunjel
  • 450 gr tagliatelle cu sfecla rosie
  • sare
  • piper negru
  • pesto

Mod de preparare

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa, cu fundul gros si adaugati imediat midiile si usturoiul. Acoperiti cu un capac si agitati aproximativ 20 de secunde. Apoi adaugati vinul alb. Puneti din nou capacul si lasati la foc mare 1-2 minute. Aburul va deschide midiile. Adaugati cubuletul de unt si patrunjelul si luati vasul de pe foc. Intre timp, fierbti al dente pastele tagliatelle cu sfecla rosie in apa cu sare. Amestecati-le usor cu midiile pana cand sosul cuprinde pastele, apoi asezonati dupa gust si serviti cu o lingura mare de pesto pe deasupra.
Alte retete:

Placinta cu dovleac Pulpe de pui la cuptor Supa de galuste

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca