Tagliatelle cu sfecla rosie, pesto si midii

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa, cu fundul gros si adaugati imediat midiile si usturoiul. Acoperiti cu un capac si agitati aprox

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 linguri ulei de masline
  • 450 gr midii vii
  • 1 catel de usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • 1 cub mic de unt
  • 2 legaturi patrunjel
  • 450 gr tagliatelle cu sfecla rosie
  • sare
  • piper negru
  • pesto

Mod de preparare

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie foarte incinsa, cu fundul gros si adaugati imediat midiile si usturoiul. Acoperiti cu un capac si agitati aproximativ 20 de secunde. Apoi adaugati vinul alb. Puneti din nou capacul si lasati la foc mare 1-2 minute. Aburul va deschide midiile. Adaugati cubuletul de unt si patrunjelul si luati vasul de pe foc. Intre timp, fierbti al dente pastele tagliatelle cu sfecla rosie in apa cu sare. Amestecati-le usor cu midiile pana cand sosul cuprinde pastele, apoi asezonati dupa gust si serviti cu o lingura mare de pesto pe deasupra.
Alte retete:

Placinta cu dovleac Pulpe de pui la cuptor Supa de galuste

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...