Tagliatelle cu sos de ardei copti si rosii

Tagliatelle-ele sunt o alegere sigura, pot fi adaptate in nenumarate feluri. Vara, cand gasim ardei proaspeti pastele sunt delicioase cu sos de ardei copti si rosii.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g ardei copti
  • 1 ardei iute
  • 3 rosii
  • 5 catei usturoi
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ardeii, rosiile si ardeiul iute se coc (eu le-am copt in cuptor), sau puteti sa le coaceti pe gratar. 

Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei pentru 3 minute, dupa care se adauga rosiile taiate cubulete, sucul de rosii, ardeii curatati si taiati fasiii, ardeiul iute taiat cubulete, se adauga condimente dupa gust si se mai lasa sa fiarba cateva clocote. Puteti adauga sare, piper, busuioc si oregano pentru ca sosul de ardei sa aiba un aer italian.

Pastele se fierb in apa cu sare timpul indicat pe ambalaj, le scurgem de apa si se amesteca cu sosul.


Pastele cu sos de ardei copti si rosii se servesc caldute, eventual ornate cu frunze de busuioc.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...